Barion Pixel

Kedvezményes csomagajánlatok

Rólunk

Régóta dédelgetett álmunkat megvalósítva, Szegedtől 15 kilométerre sikeresen felépítettünk egy 600 négyzetméteres mikroalga-termesztő üzemet.

Terveink szerint létrehoztunk egy olyan innovatív zárt rendszerű fotobioreaktor rendszert, melyben szabályozott körülmények között valósulhat meg az algatermesztés.

A világpiacon jelenlévő alga biomasszák leggyakrabban  nyílt vízi forrásból származnak. Ezen rendszerekben nem biztosított a termés minősége és mennyisége sem, hatóanyagtartalmuk változó. A nyitott rendszerekből származó algákat beszennyezhetik más, toxintermelő algatörzsek, baktériumok, gombák, illetve egyéb szennyező anyagok is.  

A zárt fotobioreaktor rendszer lehetővé teszi, hogy a maximumot hozzuk ki az algáinkból. A legideálisabb körülményeket biztosítva, képesek vagyunk a sejtekben állandó, magas fehérje, vitamin- és ásványianyag szintet elérni.

Rendszerünkben három szinten, három egymástól teljesen függetlenül működő, egyenként közel 5000 literes reaktor található. Idén további 10 000 literrel bővítjük kapacitásunkat.

Ezen reaktorok tápanyag betöltése, fényforrása, fűtése, levegő- szén-dioxid ellátása, centrifugálása egymástól függetlenül szabályozható.

A jelenlegi rendszerben Arthrospira platensis (Spirulina platensis) algát termesztünk. A piac igényei szerint a fotobioreaktor rendszerünkben nevelt algatörzs rugalmasan – akár szintenként is – változtatható.

Késztermékünket centrifugálás után fagyasztva szárítjuk. Mindezt alacsony hőfokon, kíméletesen tesszük, megőrizve a biomassza minden értékes hatóanyagát. A liofilizált port ezután kapszulába töltjük és csomagoljuk.

Termelőüzemünk élelmiszergyártó (étrend-kiegészítő) üzemi engedéllyel rendelkezik, a gyártás folyamán HACCP, ISO 22000:2005 és GMP minőségirányítási rendszert alkalmazunk.